Virtual Reality Droomvlucht

De Droomvlucht is sinds 1993 een attractie in de Efteling waar bezoekers al zwevend in gondels door een droomwereld vliegen. Je wordt meegenomen in vijf verschillende scènes gebaseerd op sprookjes en folklore ondersteund door indrukwekkende muziek gecomponeerd door de welbekende componist Ruud Bos.

Helaas is het – wegens veiligheidsredenen – nooit mogelijk geweest voor bezoekers met een beperking deze attractie te bezoeken. Freek Teunen (medewerker Efteling) kwam met het unieke idee om een virtuele Droomvlucht te creëren zodat juist die bezoekers ook in de gelegenheid gesteld worden dit avontuur te ervaren.

Vanaf voorjaar 2018 zal met behulp van virtual reality (VR) en een combinatie van andere technieken waardoor alle zintuigen geprikkeld worden, gezorgd worden voor een buitengewone beleving. De bezoeker zal gedurende de virtuele Droomvlucht wind op het gezicht en door de haren voelen, de geuren ruiken en door middel van auditieve apparatuur zullen de gasten verbonden zijn met hun gezelschap die eventueel wel de attractie kunnen ervaren op ‘normale wijze’. Zo is het voor mensen met een beperking dus mogelijk om net zo te kunnen genieten van de Droomvlucht, maar toch net even op een unieke manier.

 

Ruud Bos

Geboren te Amsterdam op 8 februari 1936 is de voormalig huiscomponist van de Efteling. Naast dat hij voor dit welbekende attractiepark muziek schreef zoals de Droomvlucht, Fata Morgana, Villa Volta en de Vogel Rok  heeft hij ook voor o.a. Toon Hermans, Wim Sonneveld, Willeke Alberti en Gerard Cox geschreven. Verder componeerde hij muziek voor vele bekende Nederlandse TV series en films o.a. De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns Aaa, De Fabriek, Bassie en Adriaan, Dagboek van een Herdershond, Naakt Over De Schutting, Rooie Sien en nog vele anderen.

De nummers die je tijdens de rit van de Droomvlucht hoort zijn: Kastelenrijk, Wonderwoud, Elfentuin, Sterrentunnel, Hemelburchten en Zompenwoud.

 

Theatertour

Ruud Bos zal in combinatie met Maaike Widdershoven en Tony Neef een onvergetelijke avond bezorgen tijdens de theatervoorstelling ‘Weet je nog wel…’ die nog loopt tot 27 december 2017. Een feest der herkenning met nummers van o.a. Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans. Uiteraard zullen André Hazes, Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot ook zeker niet missen!