Musical Pipo de Clown in combinatie met Belinda Meuldijk

“Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen” was hoe Pipo de Clown de aflevering altijd afsloot. Gaat er alweer een belletje bij u rinkelen?

 

Pipo de Clown is al decennia lang een begrip in Nederland onder velen van ons. Zelfs nadat Pipo ruim zevenendertig jaar van de buis is geweest, kent iedereen hem nog. Een aantal woorden die gebruikt werden in de serie als ‘mallerd’ en ‘pipowagen’ bijvoorbeeld, zijn zelfs terug te vinden in het Nederlands woordenboek. Dit geeft al aan hoe dicht Pipo de Clown betrokken is bij onze samenleving. ‘Het is Nederlands cultureel erfgoed’, aldus Belinda Meuldijk (dochter van Pipo-schrijver Wim Meuldijk).

Belinda heeft net als haar vader veel succes behaald. Haar carrière begon bij acteren en haar eerste rol werd vervuld in de Pipo de Clown serie waar ze het indianenmeisje ‘Geurend Gras’ speelde. Hierna heeft ze verschillende rollen gehad in diverse programma’s. Na enige tijd is ze zich echter meer en meer gaan richten op tekstschrijven. “Dit was beter te combineren met kinderen”, aldus Belinda die vele boeken en songteksten heeft geschreven.

Naast Pipo is zij misschien wel het meest bekend door het schrijven van nummers voor haar ex-man, Rob de Nijs. Het album ‘De zanger en het meisje’ werd platina en bestaat merendeel uit teksten van haar hand. De single ‘Banger Hart’ heeft zelfs maar liefst zes weken op de eerste plaats gestaan en wordt nog steeds regelmatig op radio gedraaid.

In 2007 ontstond het idee om samen met haar vader een musical te maken van Pipo de Clown. Wim Meuldijk zou de tekst schrijven van de musical en dochter Belinda de songteksten van de muziek. Echter heeft dit idee zich nooit kunnen ontplooien tot een ware gebeurtenis wegens het plotselinge overlijden van Wim. Belinda besloot om de taak van haar vader op zich te nemen en de Pipo-denkwijze te volgen. Ze schreef de teksten voor de musical en Maarten Peters, met wie Belinda voorheen al samen gewerkt heeft, verzorgde de muziek.

Vanaf 6 mei 2018 is de musical ‘Pipo en de piratenprinses’ te zien in diverse theaters. Daarnaast is Pipo de Clown sinds 16 oktober weer te zien op de televisie bij RTL Telekids.